Het Eendracht-schilderij uit Dagelijkse kost

donderdag 30 mei 2019 - 16u15

Eén van de blikvangers op de Expo 100 is ongetwijfeld het schilderij dat van 2013 tot 2015 dienst deed als voornaamste decorstuk in de keuken van Jeroen Meus (Dagelijkse Kost). Het is West-Vlaming en schilder Dirk Steppe zelf die als kleine jongen op de prent prijkt in een Eendracht-outfit.

"Tijdens familiebezoeken in Welle vroeger gingen we op zondagnamiddag steevast naar de wedstrijden van Eendracht Aalst kijken. Zo werd ik supporter en in het bijzonder van doelman 'Pie' Van Der Meirsch. We spreken dus over de jaren zestig. Mijn grootmoeder breidde mij een keepertrui gelijkaardig aan die van 'Pie', met bijhorend logo. Het is op basis van een oude foto in dit Eendacht-plunje dat ik samen met mijn dochter Kat een schilderij maakte."

Toen de keuken van Dagelijkse Kost (met Kat Steppe als regisseur) verhuisde naar de Bertemse bossen in 2013 ontbrak men nog een schilderij in de achtergrond. "Ik liet Jeroen Meus een aantal van mijn werken bekijken maar zijn keuze lag meteen vast: het moest en zou het schilderij van Eendracht Aalst worden. Het was twee jaar lang dagelijks te zien op televisie." Het duurde niet lang eer de Eendracht-supporters het schilderij ontdekten.

Het meesterwerk is nog tot en met 12 juni te zien op de Expo 100 jaar Eendracht Aalst.

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres