Dries Mertens over eerste liefde Eendracht Aalst

donderdag 05 september 2019 - 07u29

Hij zit in het jubileumboek '100 jaar Eendracht Aalst': Dries Mertens! In het trainingscentrum van de Rode Duivels maakte 'God in Napels' gisteren met plezier tijd voor den Iendracht, de club waar het voor hem allemaal begon.

Voor Anderlecht en AA Gent was hij op jonge leeftijd niet klaar. Kenners geloofden niet in hem omwille van zijn kleine gestalte. Maar Dries zocht en vond zijn eigen weg naar de absolute top. Het begon in 2006 bij Eendracht Aalst, waar hij zich onder de vleugels van zijn ontdekker Etienne De Wispelaere helemaal thuisvoelde en na een half seizoen van de supporters de Gouden Schoen kreeg. Het kleinood heeft nog altijd een mooie plaats ten huize Mertens in Napels.

Vader Herman Mertens was erbij tijdens Dries zijn eerste training op Zandberg destijds. Langs de zijlijn luisterde hij anoniem mee naar de commentaren van 2 trouwe Eendracht-supporters. "Kijk die kleine, wat hebben ze nu weer gekocht? Die gaan ze gewoon onder de graszoden stoppen zondag." Enkele ogenblikken later werd de mening al wat bijgesteld. "Mor hij kan wel sjotten!".

Dries moest inderdaad lang tegen vooroordelen opboksen maar blies die allemaal weg. Hij vertelt voor het boek uitgebreid over de start van zijn carrière en gooit er enkele leuke anekdotes tussen. Het volledige interview zal te lezen zijn in het jubileumboek "100 jaar Eendracht Aalst".

Ook Gilles De Bilde, Jan Ceulemans, Paul Van Himst en vele andere bekende oud-spelers/trainers komen aan het woord. Meer dan 250 supporters en sympathisanten hebben zich tijdens en rond de Expo 100 al verzekerd van hun exemplaar begin december.

De voorintekenperiode loopt nog tot 1 oktober 2019. Bestellen kan door 35 euro over te schrijven naar het rekeningnummer BE21 3631 5949 3403 met vermelding van “Jubileumboek”, uw naam en adresgegevens. Wie 40 euro betaalt, laat zijn naam vereeuwigen in dit unieke naslagwerk.

Iendracht veroit!

Meer info over het Jubileumboek

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres