Medewerker in de bloemetjes: Odilon De Schrijver

zaterdag 02 november 2019 - 15u16
Afgevaardigden onder mekaar: Willy Delclef en Odilon De Schrijver

Na terreinverzorger Mario Van den Berghe zet Eendracht Aalst haar ancien onder de medewerkers in de spotlight: Odilon De Schrijver (90). Onze ere-afgevaardigde is al sinds 1977 of 42 jaar lang verbonden aan de club.

Manusje-van-alles

Begonnen als elektricien maar nadien ook nog als 'papa' van de Afrikaanse spelers, bestuurslid maar vooral ploegafgevaardigde van het eerste elftal. Nu nog zit hij elke wedstrijd in onze dug-out. "De laatste jaren heb ik de fakkel doorgegeven aan Willy Delclef en hij doet dat schitterend. De functie van ploegafgevaardigde is in goede handen. Ik assisteer nog wat door onder meer de afgevaardigden van de bezoekers te ontvangen voor de wedstrijd. Tot vorig seizoen schreef ik alle wedstrijdgegevens zelf nog op. Ik ben nu de mascotte van de bank.", lacht Odilon. (Noem hem maar gerust ere-afgevaardigde, nvdr)

Gezondheid

Odilon gaat door tot zolang de gezondheid het toelaat. "Fysisch is alles in orde, ik rijd ook nog met de fiets en met de auto. Alleen mijn geheugen laat mij wel eens in de steek. Tussen het jonge volk blijven op het voetbal, houdt mij zelf jong. Tot mijn zeventigste kroop ik nog in de lichtmasten voor onderhoudswerken. Nadien werd mij dat verboden door de kinderen."

Familie

En kinderen, dat heeft Odilon wel. "Van de 11 kinderen zijn er 8 in Afrika geboren. Met alle kleinkinderen en achterkleinkinderen meegeteld zijn we met 51 nu. Elk jaar organiseer ik een kerstfeest om iedereen samen te brengen. Vroeger had ik eigenlijk geen interesse in voetbal. Mijn vrouw pushte mij toen om eens naar de jeugdwedstrijden van zoon Renaat te gaan kijken. Germana heeft het haar later wellicht beklaagd want ik kreeg de smaak te pakken en was hoe langer, hoe meer op den Iendracht te vinden."

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres