Dries: "Carrière afsluiten in Aalst? Zeg nooit nooit."

maandag 16 december 2019 - 06u00

Gisteren verscheen het jubileumboek '100 jaar Eendracht Aalst'. Eén van de opgemerkte quotes is er eentje uit het interview met Dries Mertens (32). Wat wordt de volgende club van Dries? Het houdt de internationale voetbalwereld al een tijdje in de ban. Wij wilden echter weten waar Dries zijn carrière zou willen afsluiten. "Daar heb ik eigenlijk nog niet over nagedacht. De cirkel rond maken en nog eens voor Eendracht Aalst spelen? Op dit moment is het moeilijk om hierop te antwoorden maar zeg nooit nooit. Al weet ik niet of Eendracht mij nog zal willen als ik eind de dertig ben.", besluit Dries met een kwinkslag.

De Rode Duivel zou niet de eerste grote naam zijn die zijn carrière afsluit bij den Iendracht. Voetbalicoon Paul Van Himst deed dat in 1976 al en gidste de Ajuinen naar Tweede Klasse. De club zit alvast nog in het hart van de familie Mertens. Dat liet Dries nog duidelijk merken op de persconferentie in de aanloop naar de interland tegen Schotland in september. Enkele weken later, voor de aftrap van de uitverkochte bekerwedstrijd tegen AA Gent, scandeerde de Eendracht-aanhang "Dries es nen Ajoin". Papa Herman Mertens danste op het veld vrolijk mee. 

Het volledige interview met Dries Mertens over de start van zijn carrière is te lezen in het jubileumboek "100 jaar Eendracht Aalst", uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts. Het prachtige boek is te koop voor 35 euro via de clubkanalen. Een exemplaar bestellen, eventueel als kerst- of nieuwjaarsgeschenk? Contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0474 432 100.

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres