• VW Hamme 2 - 4 Eendracht Aalst
    zondag 17 december 2017 - 15u00
- Eendracht Aalst SK Deinze

zondag 10 december 2017 - 14u30
Eerste amateurliga

VOORBESCHOUWING

Na de ontluisterende nederlaag op eigen veld tegen hekkensluiter Royal Châtelet-Farciennes wacht Eendracht komend weekend opnieuw een thuiswedstrijd tegen provinciegenoot SK Deinze.

Koninklijke Maatschappij

KMSK Deinze werd opgericht in 1926 en kreeg van de Belgische voetbalbond het stamnummer 818 toegewezen. Tijdens de oorlogsjaren nam de club niet deel aan de competitie aangezien hun veld werd omgetoverd tot een autokerkhof. Meteen het sein om nog een aantal activiteiten zoals hockey, zwemmen en tafeltennis aan de club toe te voegen. Pas na de tweede wereldoorlog, in 1946 om precies te zijn, hield de club het weer uitslutend bij het voetbal. De club speelde altijd in de hoogste provinciale reeksen en brak pas echt door tot het nationale clubvoetbal in het seizoen 1982-1983. Tien jaar later bereikte de club zelfs de tweede klasse, meer nog, in 1997 speelde het de eindronde voor promotie naar eerste onder trainer Eddy Mestdagh maar promoveren lukte uiteindelijk niet. In 2009 degradeerde de club naar derde klasse waar het tot 2015 quasi elk seizoen meestreed voor promotie wat dan uiteindelijk ook lukte. Vorig seizoen eindigden ze op een knappe zesde plaats in de eerste jaargang van de eerste amateurliga.

Sportieve ambities

Dit seizoen bulkt de club van ambitie. Niet alleen zal KMSK Deinze een nieuw stadion in gebruik nemen, het bestuur wil dit seizoen de stap zetten naar het profvoetbal. De Oost-Vlamingen begonnen eerder matig aan de competitie. Op de eerste speeldag werd van titelconcurrent Dessel in eigen huis wel met 2-0 gewonnen maar een week later ging het zelf met 1-0 de boot in tegen staartploeg FCV Dender. Ook thuis tegen Châtelet-Farciennes werd de overwinning te grabbel gegooid (1-1). Op Berchem en Seraing werd met punten gemorst (tweemaal 1-1) en op bezoek bij Oudenaarde werd verloren (1-0). Thuis tegen die andere kopploeg SK Heist werd wel opnieuw met 2-0 gewonnen. De laatste weken lijkt Deinze volop gelanceerd want ze wonnen niet alleen van Knokke (1-0), ook op leider Lommel werd de zege niet gestolen (1-2). Vorige week werd Patro Eisden Maasmechelen weggezet met 2-0 cijfers. Op vandaag bekleedt KMSK Deinze een knappe gedeelde tweede plaats (samen met Lommel SK en Dessel Sport) op amper één schamel puntje van leider FC knokke.

Foto voorbeschouwing

Intensieve scouting

Het wordt komende zondag een blij weerzien met onze ex-coach Regi Van Acker en zijn trouwe assistent Benny Van Polfliet. Deze laatste miste haast geen enkele thuiswedstrijd meer van onze ploeg sinds zijn vertrek in 2015 en ook Regi Van Acker is regelmatig te gast op Eendracht Aalst. De laatste weken waren beiden zelfs vaste klant op elke thuiswedstrijd, onze ploeg heeft dus geen enkel geheim meer voor de trainersstaf van Deinze. Voor onze Gianni De Neve wordt het een spieciale wedstrijd tegen zijn ex-club. Hij speelde de voorbije seizoenen haast alle wedstrijden bij Deinze maar toch mocht hij naar een andere ploeg uitkijken.

Grote link met Eendracht

In de kern van onze tegenstander van komende zondag vinden we met Arnaud De Greef, Mathias Lievens, Philippe Janssens en Steve Bael maar liefst vier basisspelers terug die tot voor kort onze eigen wit-zwarte kleuren verdedigden. Dit kwartet hoeven we jullie echt niet meer voor te stellen. De Greef vond na de extra-sportieve degradatie in 2015 een nieuwe uitdaging bij het Nederlandse FC Dordrecht. Voor het drietal Lievens-Janssens-Bael werd het een nog groter afscheid in mineur na het drama van La Louvière. In doel staat Tom Vandenberghe (25) die aan zijn derde seizoen SK Deinze bezig is en voorheen actief was bij Sparta Petegem in vierde klasse. Achterin staat naast Arnaud De Greef (25) en Mathias Lievens (23) de rechtsback Bart Goossens (32). Hij kwam de laatste vier seizoenen uit voor SK Lommel en voorheen was hij een vaste waarde bij Standaard Wetteren. Linkerflankverdediger Gauthier Libbrecht (23) werd prof bij Club Brugge maar speelt nu reeds zijn derde seizoen voor SK Deinze.

In het middenveld speelt Jasper Sols (22), hij is een talent van SK Lierse die via Dessel Sport bij SK Deinze verzeilde. Naast hem speelt Gert Van Walle (21). Hij is reeds van bij de jeugd actief bij SK Deinze. Hij verliet de heimat even om bij FC Knokke aan de slag te gaan, maar keerde na één seizoen reeds terug naar de oude stal. De patron van de ploeg is onze ex-speler Philippe Janssens (29). Hij fungeert als foerier voor het aanvallend geweld van de Oost-Vlamingen.

Spits Youssef Challouk (22) was vorig seizoen de topschutter van reeksgenoot SK Heist. Dit seizen scoorde hij reeds viermaal. Lennart Mertens (25) werd twee seizoenen terug topschutter in vierde klasse bij Dikkelvenne en werd zonder gevolg aangeprezen bij onze club. Aalstenaar Olivier Romero Gomez (28) scoorde de voorbije twee seizoenen liefst veertigmaal voor VW Hamme en maakte dit seizoen de overstap naar SK Deinze. Ook dit seizoen weet hij de weg naar doel te vinden met reeds 5 rozen op zijn naam.

Zwevend tussen basis en bank vinden we ex-speler Steve Bael (23) en Jérôme Mézine (33) terug. De Fransman had in 2008 een akkoord met Eendracht maar keerde op zijn stappen terug. Beide aanvallers schoten dit seizoen reeds driemaal raak. Ook Seppe Brulmans (23) geraakt moeilijk in de basis. Deze ex-speler van RC Mechelen, Dessel Sport en Thes Sport maakt sinds dit seizoen deel uit van de kern van oranje-zwart. Hij was in het begin van dit seizoen basisspeler maar verloor echter zijn plaats de laatse weken.

Eendracht Aalst

De knieblessure van Boris Van Gysegem speelt opnieuw op. Jan Mertens trainde voluit mee deze week en speelde vrijdagavond met de beloften, net als De Vriendt, Gyselinck, Claeys, Ntika, Marmitte en Van Belle. Yady Bangoura pakte zijn derde geel tegen Châtelet en is morgen geschorst.

Selectie

Van Den Noortgaete, Devriendt, Geenens F., Verstraeten, De Neve, Gyselinck, Geenens J., De Man, Diarra, De Coninck, Marmitte, De Koker, Van Tricht, Yala Lusala, Mitu, De Rock en Amazou.
WEDSTRIJDINFO
  • Speeldag: #15
  • Stadion: Pierre Cornelisstadion
  • Adres: Bredestraat, 9300 Aalst
  • Scheidsrechter: Glenn Claes
  • Lijnrechters: Kristof Mollu & Christophe Snoeck
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Gebakken scampi Sud soll

***

Witloofsoepje met gebakken spekjes

***

Ibéricohaasje gemarineerd met rode wijn en purée van kool

***

Dame Blanche brésilienne

***

Koffie/Thee

Reserveren voor deze topper kan tot en met vrijdag 8 december om 12u00 via onze restaurantpagina, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0472 21 02 75.

TICKETINFO

Alle abonnees mogen iemand meebrengen die de wedstrijd gratis kan bijwonen. Dit ticket kan afgehaald worden in de fanshop (abonnees zittribune) en aan de ticketchalet van de staantribune (K-abonnees).

banners 01

banners 02

banners 03

willems veranda'splastiek hofstadebetfirstdsvalckenier jartazi

coachpartnersarijsdetroyeralpharamen aalst

goeiedaggosportdigitpoint  webdesign aalst  

aalsttvvianococacolajupiler

Van Tilburg Online Tuinmaximaal.be logo parkago flyerzone Erdi.nl