• Eendracht Aalst vs. KSK Heist
    zondag 21 januari 2018 - 14u30
- Eendracht Aalst KSK Heist

zondag 21 januari 2018 - 14u30
Eerste amateurliga

VOORBESCHOUWING

Nadat Eendracht het jaar in mineur afsloot met een nederlaag op eigen veld tegen aartsrivaal FCV Dender, werd het nieuwe jaar niet bepaald succesvol ingezet. Eendracht liet een gewonnen punt liggen in het verre Limburg na mistasten van onze debuterende doelman Devriendt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Coach De Cock had dus mentaal oplapwerk voor de boeg. Zondag treft Eendracht titelpretendent KSK Heist, wat zich alweer aankondigt als een erg moeilijke opdracht. 

KFC Heist Sportief

De ploeg uit De Kempen werd pas in 1940 opgericht onder de naam Football Club Heist Sportief. In 1941 sloten ze zich aan bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond onder het stamnummer 2948. FC Heist Sportief steeg in 1954 voor het eerst naar de nationale reeksen. Acht seizoenen later zakten ze echter terug naar eerste provinciale. De volgende dertig jaar bengelden ze tussen vierde klasse en eerste provinciale. Sedert 1986 waaide er echter een nieuwe (sportieve) wind door de club. Ze werden immers kampioen en stegen voor het eerst in haar geschiedenis naar derde nationale. In 1991 kreeg de club dankzij hun 50-jarig bestaan een toevoeging aan hun naam, nl. Koninklijke Football Club Heist Sportief. In 1994 zakten ze echter terug naar bevordering en twee seizoenen later werden ze zelfs verbannen naar eerste provinciale. Datzelfde seizoen fusioneerden ze met KSV Heist-op-den-Berg tot Koninklijke Sportkring Heist. In 2003 begonnen ze aan een nieuwe sportieve opmars. In een tijdspanne van amper zes jaar promoveerden De Zwanen van bevordering tot in tweede klasse waar ze twee jaar terug ingedeeld werden in de eerste amateurliga.

Uitstekende resultaten

De Antwerpenaren werden voor aanvang van dit seizoen als een outsider voor de titel beschouwd en lijken deze status allerminst te beschamen met een knappe derde plaats in de rangschikking op één schamel puntje van leiders FC Knokke en SK Lommel. Vorig weekend won Heist op eigen veld de topper van de speeldag tegen leider FC Knokke. Tot dusver leed Heist slechts vier nederlagen. Op eigen veld werd verloren van SK Lommel (2-4) en KSV Oudenaarde (0-3). Op bezoek bij Deinze beten de Antwerpenaren eveneens in het zand (2-0), net als in Knokke (3-1). Driemaal werd gelijkgespeeld op het veld van Berchem Sport (1-1) en Seraing (1-1) en thuis tegen Berchem Sport (2-2). De overige wedstrijden wist Heist winnend af te sluiten, thuis tegen Oosterzonen (4-1), E. Aalst (2-0), VW Hamme (1-0), FCV Dender (2-1), Dessel Sport (2-1) en Knokke (2-1). Op bezoek bij Virton (1-2), Geel (1-3), Patro Eisden (1-2), Châtelet-Farciennes (0-1) werden eveneens drie punten genomen. Besluit is dat KSK Heist een team is dat quasi evenveel punten uit als thuis pakt en terecht als titelkandidaat wordt getipt.

Goed uitgebalanceerd team

Geen Cis Bosschaerts meer aan het trainersroer bij KSK Heist. Na zeventien(!) jaar zette hij er bijna twee jaar geleden een punt achter en is hij nu de coach van tweedeprovincialer KFC Bevel. Zijn opvolger werd Karel Keleman. In doel staat Niels Stroobants (27), een doelman met een verleden bij Rillaar (1ste provinciale) en Betekom (vierde klasse), die pas vorig seizoen de overstap maakte naar SK Heist. Centraal achterin vinden we clubmonument Bart Webers (33) terug. Deze kopbalsterke speler is al jaren (10!) een vaste waarde bij KSK Heist en is tevens elk jaar goed voor een karrenvracht aan doelpunten. Dit seizoen staat zijn teller reeds op zes stuks. Webers slikte echter vorige wedstrijd zijn derde gele kaart waardoor hij zondag geschorst moet toekijken. Tevens in het hart van de defensie staat Stefan Verbist (20), hij kwam dit seizoen over van bij de jeugd van KV Mechelen. Verdediger Stig Engelen (25) was jaren een vaste waarde bij Oosterzonen vooraleer hij dit seizoen de overstap maakte naar Heist. Tevens achterin staat Roel Tambeur (22), hij is al aan zijn vijfde seizoen bezig in het fanionteam.

Verdedigende middenvelder Thomas Englebert (24) heeft een verleden bij Wezet in tweede klasse en bij Union en Sprimont (in derde klasse en de eerste amateurliga). Het is zijn eerste seizoen bij KSK Heist. Flankspeler Thomas Regnier (23) speelde ooit nog voor Woluwe-Zaventem in tweede klasse en bij La Louvière in de derde klasse alvorens hij vorig seizoen de overstap maakte naar KSK Heist. Spelverdeler Luca Napoleone (24) is een stevige en technisch vaardige nummer tien die gold als een talent in tweede klasse bij Boussu Dour. Hij maakte nadien het mooie weer bij respectievelijk Walhain en Sprimont in derde klasse. Vorig seizoen was hij prijsschutter van dienst bij Union La Calamine in de tweede amateurliga. In zijn eerste seizoen bij KSK Heist nam hij reeds zeven doelpunten voor zijn rekening. Middenvelder Jordy Lokando (20) heeft een verleden bij de jeugd van Standard en OH Leuven, waar hij tevens de selectie haalde in de Jupiler Pro League. Sinds dit seizoen is ook hij nieuw bij KSK Heist.

Aanvaller Mathieu Troonbeeckx (19) is een jeugdproduct van KSK Heist die sedert drie seizoenen zijn doorbraak forceerde bij het eerste elftal. Hij vormt samen met Curtis Kabeya (24), die twee seizoen geleden overkwam van FC Luik, een duo in de spits.

Aanvaller Dries Ventose (28), die twee seizoenen geleden tweemaal scoorde in de kampioenenwedstrijd van Beerschot-Wilrijk in derde klasse, verkommert de laatste weken op de bank samen met verdedigers Daan Matterne (19) en Ties Claes (19), twee youngsters met een verleden bij respectievelijk OHL en STVV. Ook Mehdi Bounou (20) en Benjamin Bambi N'Zanga (18), beiden beloftevolle aanvallende spelers, hebben een verleden bij OHL maar komen de laatste weken amper aan spelen toe.

Selectie

Ridwan Gyselinck is geschorst. Jordy De Koker en Jelle Geenens (beiden breuk oogkas) revalideren verder en zijn bijgevolg out. Kern: Devriendt, Van Den Noortgaete, F. Geenens, De Coninck, Marmitte, De Man, Verstraeten, Mertens, Heymans, De Neve, Diarra, Yala Lusala, Mitu, De Rock, Van Tricht, Egerickx en Bangoura.
WEDSTRIJDINFO
  • Speeldag: #18
  • Stadion: Pierre Cornelisstadion
  • Adres: Bredestraat, 9300 Aalst
  • Scheidsrechter: Yves Verslycken
  • Lijnrechters: Simon Verstraeten en Kristiaan Cannaerts
RESERVEER IN HET CLUBRESTAURANT!

Hapjes

***

Gebakken Sint-Jakobsvruchtjes met puree van witloof

***

Mechelse koekoek met gebakken shii-take en krieltjes

***

Moelleux au chocolat met sorbet van passievrucht en macaron

***

Koffie/Thee

(Reserveren kan tot en met vrijdag 19/01 om 12u00)

Restaurantpagina

TICKETINFO

De loketten gaan open om 13u30.

Wedstrijdtickets

banners 01

banners 02

banners 03

willems veranda'splastiek hofstadebetfirstdsvalckenier jartazi

coachpartnersarijsdetroyeralpharamen aalst

goeiedaggosportdigitpoint  webdesign aalst  

aalsttvvianococacolajupiler

Van Tilburg Online Tuinmaximaal.be logo parkago flyerzone Erdi.nl