Eendracht Aalst

1 - 0

zaterdag 19 september 2020 20U30

JS Taminoise

Eendracht Aalst

1 - 0

JS Taminoise

zaterdag 19 september 2020 20U30

De voorbeschouwing voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.

Eendracht Aalst heeft zich zaterdagavond verzekerd van de vijfde ronde in de Beker van België. Tegen een verrassend sterk JS Taminoise hadden we een strafschop nodig om de zege over de streep te trekken.

Blessureleed

Coach Van Renterghem zal met Burssens (scheurtje kuit) nog een bijkomende verdediger voor enkele weken moeten missen. Bart loste dit gemis op door De Neve een rij achteruit te schuiven en de uit schorsing terugkerende Fabris als stofzuiger voor de defensie te posteren.

Evenwicht

De match begon veelbelovend doordat de Ajuinen met veel vuur en passie druk naar voor zetten. Maar meer dan wat hoekschoppen leverde dat niet op. De storm duurde maar een tiental minuten, want Tamines worstelde zich zowaar vrij uit de omknelling en plakte de Ajuinen eventjes tegen het eigen doel. Dit leidde na een klein kwartier tot een geharrewar in onze zestien, maar de Walen vonden het gaatje niet. Op het half uur was het dan tijd voor een copy-paste-scène aan de overkant. Tot 4 maal toe werd een poging op doel afgeblokt doordat de Waalse verdedigers lijf en leden voor de bal gooiden. Het vuur doofde even en de eerste helft eindigde dan ook met een brilscore.

Geen wissels

Voor de tweede helft behield Van Renterghem het vertrouwen in zijn startelf. Eendracht zocht zorgvuldig naar zwakke plekken in de verdediging van Tamines, maar vond die nauwelijks. Enkel Cocchiere en Cobos Copado konden Bourdon bedreigen met een kopbal en een iets te zwak schot van buiten de grote rechthoek.

Inbreng Mbaye

Tijd om rond het uur joker Mbaye in te brengen. Die stond nauwelijks op het veld of hij zorgde al voor gevaar, maar hij tikte een voorzet van Wantens in het zijnet. Uitstel van executie, want vijf minuutjes later ging ‘Der’ gretig door op een doorsteekpas, de Tamines-verdediger zette zijn tackle een fractie van een seconde te laat in en bracht hem ten val. De logische strafschop werd door De Neve beheerst in doel getrapt.

Controle

Tamines moest nu wel zijn egelstelling verlaten, alles en iedereen werd naar de loopgraven gestuurd, maar de wit-zwarte verdediging gaf geen krimp. 1-0 dus, na een moeizame match, waarvan we enkel hoeven te onthouden dat hij ons een ronde verder brengt in de Croky Cup.

Reactie Yassine Razzi

Het webteam sprokkelde na de match een reactie bij de energieke Yassine Razzi die een meer dan verdienstelijke wedstrijd speelde. “Tamines heeft ons toch wel wat verrast. We hadden niet verwacht dat zij hier zo vrank en vrij zouden komen spelen. De Walen kwamen sterk voor de dag, ze speelden erg potig en daar hadden we het in de eerste helft behoorlijk lastig mee. Met de rust hebben we dan wat bijgesteld in een poging om onze efficiëntie te verhogen. We hadden in de kleedkamer het gevoel dat het zo’n match zou worden waarbij je aan één doelpunt genoeg hebt om te winnen, ongeacht de manier waarop dat goaltje valt. Mbaye forceert het dan, en vanaf dan hebben we de voorsprong op een volwassen manier veilig gesteld.”

De jonge Brusselaar begint steeds beter zijn draai te vinden bij Den Iendracht. Heeft hij daar zelf een verklaring voor? “Ik denk dat ik beter tot mijn recht kom op rechtsmidden. De coach zette mij in het verleden vaak op rechtsback, en dat is ook de positie waarvoor ik bij Anderlecht werd opgeleid. Maar als je bij paars-wit op back speelt, dan ben je eigenlijk bijna een flankaanvaller. Ik wil maar zeggen, dan kom je defensief nauwelijks in de problemen. Ik voel mij nu goed in mijn vel bij Aalst. Mijn nieuwe positie sluit beter aan bij mijn kwaliteiten en die zijn eerder offensief. Ik voel me nuttig voor de ploeg. De mentaliteit in onze jonge groep is top. Ik kijk vol verwachting uit naar een succesvol seizoen.”

video

ONZE PARTNERS

  • Plastiek Hofstade
  • Cleemput Isol
  • X3
  • Thoen
  • Arijs Begrafenissen
  • Joma
Toegevoegd aan winkelmandje