Eendracht Aalst

3 - 1

zondag 13 september 2020 16U00

Winkel Sport

Eendracht Aalst

3 - 1

Winkel Sport

zondag 13 september 2020 16U00

De voorbeschouwing voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.

Het was maanden geleden dat ons eerste elftal een wedstrijd afwerkte in het Pierre Cornelisstadion maar vandaag was het eindelijk zover. Het bekerduel tegen Winkel Sport, dat een reeks hoger actief is, vormde meteen ook een test om te zien hoe ver de ploeg staat met het oog op de competitie.

Eendracht begon scherp aan de wedstrijd en zette zijn tegenstander constant onder druk. Desondanks leverde het overwicht niet meteen doelrijpe kansen op. De verstuurde voorzetten werden ontzet door de bezoekende defensie en de afstandspogingen van De Neve en De Coninck konden doelman Galens niet bedreigen. Aan de overkant zorgde Debouver met een vrije trap voor het enige gevaar. Figys zat er nog net met een handje bij.

Na een half uur flikkerde de voorsprong dan toch op het scorebord. Cocchiere kopte een gemeten voorzet van de rechterflank overhoeks tegen de netten (1-0). Even later zou de aanvaller ook nog over trappen. Op slag van rust zorgden onze flankverdedigers samen voor een verdubbeling van de bonus. Wantens haalde op links de achterlijn en schilderde de bal op het hoofd van Geenens, die de 2-0 eenvoudig in doel kon koppen.

Winkel Sport begon met twee verse krachten en hernieuwde moed aan de tweede helft. De beoogde aansluitingstreffer viel al snel toen Debouver een zeldzaam foutje in de wit-zwarte afweer kon afstraffen (2-1). De ajuinen waren echter niet van slag en namen het heft meteen weer in handen. Galens moest plat op een grondscherend schot van Razzi en Geenens verlengde een voorzet met het hoofd over.

Wie een slotoffensief van de West-Vlamingen verwacht had, kwam toch wel bedrogen uit. Verder dan enkele schuchtere pogingen van Velghe en Voskanian kwamen zij immers niet. Het moment van de match was voor minuut 89. Geenens verstuurde nog maar eens een voorzet en Cocchiere mikte deze met een omhaal enig mooi in de bovenhoek (3-1). Een wereldgoal !!!

Eendracht bekert dus verder en ontvangt in de volgende ronde derdeklasser JS Taminoise.

video

ONZE PARTNERS

  • Plastiek Hofstade
  • Cleemput Isol
  • X3
  • Thoen
  • Arijs Begrafenissen
  • Joma
Toegevoegd aan winkelmandje