• KAV Dendermonde vs. Eendracht Aalst
  woensdag 25 juli 2018 - 19u30
3 - 3 KFC Duffel Eendracht Aalst

donderdag 17 augustus 2017 - 19u00
Oefenwedstrijden

VOORBESCHOUWING

De voorbeschouwing voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.

Selectie

De selectie voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #8
 • Stadion: Gemeentelijk Sportcentrum
 • Adres: Rooienberg 54-56, 2570 Duffel
 • Scheidsrechter: Sam Silvrants
 • Lijnrechters: Wesley Boets & Kevin Bols

WEDSTRIJDVERSLAG

Op het veld van KFC Duffel (Tweede Amateurliga) behaalde Eendracht Aalst donderdagavond een 3-3 gelijkspel. Na een uur stond wit-zwart nochtans met 3-0 in het krijt, maar het knokte terug en kon ei zo na zelfs nog de overwinning uit de brand slepen.

Snelle omschakeling

Na een korte verkenningsronde namen de Duffelaars het heft in handen. Op het kwartier een knappe combinatie doorheen het hart van onze verdediging en Rijmenants werkte koel onder Devriendt af. Kort daarna onmiddellijk een kans op de gelijkmaker wanneer Amazou na geharrewar in de zestien Van Tricht bediende, maar diens schot werd door doelman Verheyen uit het doelvlak geranseld. Halverwege de eerste helft kreeg Wannes een vrijschop net buiten de zestien. Hij trapte de bal in de muur waarna een razendsnelle omschakeling volgde bij Duffel. De bal werd vanop de rechterflank voorgezet waar de volledig vrijstaande Van Den Buys koel binnenknikte.

Weinig Aalsters gevaar

Het verdere verloop van de eerste helft nam Aalst het heft in handen maar verder dan een schot van Amazou kwamen we niet meer. Het was integendeel Duffel dat constant op de loer lag en goed gebruik maakte van de ruimte in de rug van onze verdediging om nog enkele kansen af te dwingen, maar gelukkig bleef het 2-0 bij de rust.

Uitstekende Verheyen

Na de rust hetzelfde spelbeeld: Eendracht probeerde hoog te spelen en Duffel mikte op de counter. Nauwelijks afgefloten brak Ito door maar Van Belle kon het leer in extremis in corner verwerken. Diezelfde Van Belle kreeg kort voor het uur een uitgelezen kans wanneer Ntika hem met een splijtende dieptepass op weg zet naar het Duffelse doel, maar Verheyen zorgde opnieuw voor een knappe redding.

Amazou heropent debatten

Op het uur leek de wedstrijd gespeeld wanneer Dyron Daal, ex-Aberdeen en ex-Beerschot-Wilrijk, na een scrimmage voor doel de bal toch voorbij Van Den Noortgaete kon frommelen. Maar nauwelijks twee minuten later kapte Amazou in het strafschopgebied zijn verdediger uit. Met een gekruist schot in de verste winkelhaak deed hij de hoop in de Aalsterse supportersharten weer opleven.

Druk van Eendracht

Het was nu al Eendracht wat de klok sloeg. Nog maar net afgetrapt werd de bal op het middenveld veroverd. Van Tricht zette De Coninck vrij maar op diens pegel had Verheyen, ex-doelman bij Lierse en Oosterzonen, een wereldsave in huis. Tien minuten voor tijd kwam dan toch de aansluitingstreffer. De Rock kon, na een rush op de rechterflank, De Man bedienen aan de strafschopstop die met een atoomvolley Verheyen wist te executeren. Druk nu vanwege Eendracht en bij Duffel was het pompen of verzuipen.

Gewiekste Godart

Kort voor tijd kwam een Aalsterse lange bal over de Duffelse verdediging. De Rock stond buitenspel en werd door de lijnrechter ook afgevlagd. De Duffelse verdedigers aarzelden even en net op dat moment dook de fris ingevallen Godart als een duiveltje uit een doosje vanachter zijn verdediger, pikte de bal mee, omspeelde de doelman en legde kalm binnen. Tot ieders verbazing keurde de ref het doelpunt goed. Nochtans was de beslissing van de man in het zwart correct: hij overrulede de beslissing van zijn lijnrechter toen hij merkte dat Lars Godart niet in buitenspel stond. En net voor affluiten had De Coninck Aalst de zege nog kunnen schenken: hij werd met een effectvol opwippertje voor doel vrijgespeeld door Amazou maar kon de bal niet goed raken. Weg kans en even later floot de scheidsrechter de knotsgekke match af.

Coach De Cock zal ongetwijfeld, net als ons, een aantal goede dingen gezien hebben, maar ook een aantal werkpunten. Nu zijn alle blikken gericht op de bekerwedstrijd van komende zondag tegen SK Pepingen-Halle. Supporters op post!

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 13' Rijmenants (1-0), 27' van den Buijs (2-0), 58' Daal (3-0), 60' Amazou (3-1), 80' De Man (3-2), 84' Godart (3-3)
 • Devriendt (45' Van Den Noortgaete)
 • F. Geenens (45' Van Belle)
 • Claeys (62' Godart)
 • Verstraeten (45' Gyselinck)
 • J. Geenens (45' Mertens)
 • Marmitte (45' Ntika)
 • Diarra (45' De Koker)
 • De Man
 • Van Tricht (45' De Coninck)
 • Mitu (45' De Rock)
 • Amazou

Foto's

Foto's: Yves Janssens

banners 01

banners 02

banners 03

willems veranda'splastiek hofstadebetfirstdsvalckenier jartazi

coachpartnersarijsdetroyeralpharamen aalst

goeiedaggosportdigitpoint  webdesign aalst  

aalsttvvianococacolajupiler

Van Tilburg Online Tuinmaximaal.be logo parkago flyerzone Erdi.nl