2 - 1 Olsa Brakel Eendracht Aalst

zondag 21 juli 2019 - 16u00
Voorbereiding

VOORBESCHOUWING

De voorbeschouwing voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.

Selectie

De selectie voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #3
 • Stadion: Stephan Van den Berghe Stadion
 • Adres: Parkweg 15, 9660 Brakel

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst verloor zondagnamiddag met een batterij testspelers met 2-1 van OLSA Brakel (3de amateur). Bart Van Renterghem kon geen beroep doen op Van Den Eynde (lichtgekwetst aan de enkel), Ladrière (net terug van vakantie), Razzi (oorontsteking), Mbaye (revalidatie voetbreuk) en Verstraeten (zit op schema na lange inactiviteit).

Onder een stralende zon begonnen de Ajuinen zwak aan de wedstrijd. De Brakelaars waren gretiger en na 7 minuten was het al prijs. Ntambue werd diep gestuurd en leek over zijn eigen voeten te struikelen. In een contact met Devriendt floot de scheidsrechter een dubieuze strafschop. Ntambue liet het niet aan zijn hart komen en stuurde onze jonge goalie de verkeerde kant op.

Wat volgde was veel middenveldspel met een opeenstapeling van slechte passes, waardoor onze voorhoede nauwelijks bereikt werd. Net voor de drankpauze sloeg OLSA nogmaals toe: kapitein Haezebroeck glipte door de buitenspelval en fusilleerde Devriendt (2-0). Eendracht speelde zonder overtuiging en maakte niets klaar, op een schot van Vandenberghe na dat hoog overging.

De tweede helft – met een volledig ander elftal - begon veelbelovend. De Brakelse verdediging werd op een hoopje gespeeld en Ponnet werkte beheerst af (2-1). Op en over, hoorde je de Aalsterse aanhang denken maar het stormpje waaide snel over. Brakel herstelde het evenwicht en we kregen hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, weliswaar met Aalst dat met meer grinta speelde en het merendeel van het balbezit opeiste.

Pas in de laatste vijf minuten leken de Ajuinen nog een gelijkspel uit de brand te willen slepen. Vandenberghe knalde nipt naast en De Coninck, die 20 minuten voor tijd opnieuw tussen de krijtlijnen gebracht was, mikte 2 kansen over. Er mocht in deze oefenpartij meer verwacht worden van onze groep. Nog werk aan de winkel dus, al moet er aan dit resultaat ook niet te veel belang gehecht worden. Wel is het duidelijk waar het onze ploeg aan ontbreekt om een rol van betekenis te kunnen spelen in de Tweede Amateurliga.

Bart Van Renterghem: “We missen duidelijk nog een spits.”

Onze coach plaatste zijn ploeg in een 3-5-2 op de mat. “Ik denk er inderdaad aan om in deze opstelling te gaan spelen. Een solide driemansverdediging met 2 lopende flanken en een driehoekje op het middenveld. Dat dit systeem na een goeie week trainen nog niet op wieltjes loopt, hoeft geen verwondering te wekken, al speelden we tegen AZ en de beloften van AA Gent ook zo, en toen ging dat wel vlot. De vele testers komen vanzelfsprekend de mechanismen niet ten goede. Zij worden overigens allemaal – op 1 of misschien 2 na – doorgestuurd. Als ze niet overduidelijk meer brengen dan het materiaal waarover we al beschikken, dan heeft het geen zin om hen nog wat langer te houden. De Franse linksback kon me wel bekoren en wil ik nog een kans geven. Wat me momenteel het meest nodig hebben is een goeie spits. Hopelijk kunnen we binnenkort weer over Mbaye beschikken, maar een extra spits zal geen overbodige luxe zijn.”

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 7' Ntambue (pen) 1-0, 22' Haezebroeck 2-0, 46' Ponnet 2-1.
 • Devriendt (46' Van Gerven)
 • Burssens (46' De Neve)
 • Mertens (46' Geenens)
 • Ryckaert (46' De Vriendt)
 • Labiad (tester) (46' Capelleman)
 • Van Den Berghe (46' Ponnet)
 • Barkin (tester) (46' Fall, tester)
 • De Coninck (46' Parevic, tester)
 • Wantens (46' Bolingoli)
 • Mitu (46' Dekuyper)
 • Hassouni (tester) (46' Lens, tester)

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres