1 - 1 VK Liedekerke Eendracht Aalst

woensdag 7 augustus 2019 - 20u00
Voorbereiding

VOORBESCHOUWING

De voorbeschouwing voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.

Selectie

De selectie voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.
WEDSTRIJDINFO
 • Speeldag: #6
 • Adres: Sportlaan 2, 1770 Liedekerke

WEDSTRIJDVERSLAG

Eendracht Aalst speelde vanavond 1-1 gelijk tegen eersteprovincialer VK Liedekerke. Coach Van Renterghem was er niet mee opgezet en presenteerde zijn manschappen na het oefenduel de rekening met een straftraining.

Lusteloos

De Ajuinen begonnen slap aan de wedstrijd, lieten te veel ruimte en Liedekerke profiteerde ervan met snelle uitbraken langs de flanken. Toen Razzi een te korte terugspeelbal verstuurde naar Devriendt stond het 1-0. Onze goalie haalde de bal nog wel uit de voeten van de thuisaanvaller maar in de rebound schoof Ajari binnen.

Men had kunnen denken dat dit voor den Iendracht een wake-up call zou zijn maar niets was minder waar: lusteloos spel met veel slechte passes en balverlies. Eendracht mocht nog blij zijn dat het geen 2-0 werd want Devriendt schudde nog twee fraaie saves uit zijn mouwen en toen hij verslagen was mikte een Liedekerkenaar tegen een Aalsters been.

Nochtans had het aan de rust wel degelijk 1-1 kunnen zijn want vijf minuten voor rust werd de doorgebroken De Vriendt langs achter aangelopen in de zestien maar de scheidsrechter deed alsof zijn neus bloedde.

Dominantie

De tweede helft begon met zeven nieuwe spelers en die leken de donderpreek van Bart Van Renterghem wel gehoord te hebben. Eendracht was dominant maar de Vlaams-Brabanders bleven op de loer liggen en prikten regelmatig tegen.

Op het uur werd Mitu foutief afgestopt in de grote rechthoek maar alweer bleef de ref blind. Vooral via de dreigende Wantens regende het kansen voor Cocchiere, Mitu, Mbaye en Manuel Mbola. Op één van die voorzetten miste Mitu vanop één meter voor een open doelmond.

Tien minuten voor tijd nog even bibberen voor de Ajuinen wanneer Burssens achteraan balverlies leed, maar het schot van de Liedekerkse aanvaller spatte uiteen op de lat. Daarna had alweer iedereen langs het veld een handspel gezien van een thuisspeler binnen de grote rechthoek maar voor de derde keer liet de fluitenier van dienst verder spelen.

De achtste kans bleek de goede. De thuisverdediging werd uit verband gespeeld en Mitu plaatste mooi in de rechterbovenhoek. In de laatste minuut kon Desaeger nog de zege thuishouden maar zijn lob strandde op het dak van het doel.

Reactie BVR

Coach Van Renterghem was terecht boos na de match. “We gaan hier met zo weinig mogelijk inspanning dat varkentje wel eens wassen. Ik snap niet dat sommige spelers met een dergelijke mentaliteit op het veld komen, als je ziet hoeveel Aalsterse supporters hier weer aanwezig zijn om hun club te steunen. Je moet als speler respect tonen voor de wedstrijd, de club en iedereen errond. Ik geef richtlijnen die gisteren op training tot in de perfectie uitgevoerd werden en vandaag zie ik daar niets van terug. Natuurlijk was niet alles negatief en we hadden ook die ref niet mee. Die moet gewoonweg drie strafschoppen fluiten. Om af te sluiten: ik ben er zeker van dat zondag tegen Lierse Kempenzonen mijn manschappen met een andere mentaliteit op het veld zullen komen. Maar ik eis elke match engagement, ook in een oefenmatch tegen een tegenstander die twee klassen lager speelt.”

Zeb Van Gerven bleef uit voorzorg aan de kant. Jilke De Coninck liep nu een scheurtje in de quadriceps op en is enkele weken buiten strijd. Arne Van den Eynde ondervindt nog wat hinder aan de enkel. Jordy Verstraeten kan nog niet helemaal voluit gaan op training. Benoit Ladrière heeft de individuele looptraining hervat. Gertjan Martens (nog nergens getekend) kreeg opnieuw speelminuten.

WEDSTRIJDGEBEURTENISSEN
 • 19' Ajari 1-0, 88' Mitu 1-1
 • Devriendt (46' Vandenbossche)
 • Burssens
 • Razzi (46' Mertens)
 • Ryckaert
 • Capelleman (46' Geenens)
 • De Vriendt (46' Wantens)
 • Van Den Berghe (46' Martens)
 • De Neve
 • Ponnet (46' Mitu)
 • Cocchiere (60' Manuel Mbola)
 • Dekuyper (46' Mbaye)

banners 01

banners 02

banners 03

plastiek hofstade cleemput   ds  X3  Joma

coachpartners goeiedag accofarijsUntitled 1

Untitled 4Untitled 2 LogoUntitled 3jupiler

4thoenaaaa  

linjekes banner logo site adres