KFC Merelbeke

0 - 4

maandag 27 juli 2020 19U30

Eendracht Aalst

KFC Merelbeke

0 - 4

Eendracht Aalst

maandag 27 juli 2020 19U30

De oefenwedstrijd van maandagavond 27 juli tegen KFC Merelbeke (op het veld van JV De Pinte) zal achter gesloten deuren plaatsvinden. De thuisclub neemt daarmee reeds de nodige maatregelen na het overleg vanmorgen tussen minister Ben Weyts en de Vlaamse sportsector. Zij adviseren de Veiligheidsraad om vanaf morgen alle sportactiviteiten zonder publiek te laten doorgaan. Het Eendracht-webteam zal zoals steeds haar best doen om een verslaggeving aan te bieden.

Eendracht Aalst won overtuigend van KFC Merelbeke met 0-4. Na Wetteren een tweede geslaagde oefenpot voor de Ajuinen, met alweer een clean sheet voor onze nieuwe doelmannen.

Merelbeke leek, onder impuls van hun sterke targetspits Munoz-Herrera, even de indruk te geven om gelijke tred te kunnen houden met Eendracht. Maar onze jongens namen snel het initiatief over en dat zouden ze de ganse match niet meer uit handen geven. Na 20 minuten kreeg Jilke De Coninck lichte last aan de lies, en hij werd uit voorzorg vervangen door Ignazio Cocchiere. Onmiddellijk daarna werd een vloeiende aanval door Maarten Tresignie afgewerkt. De jonge middenvelder, die de voorbereiding met de A-kern mag meemaken, was alomtegenwoordig. Halverwege de eerste helft verdubbelde hij ei zo na de score, maar zijn geplaatste afstandsschot stierf op de deklat.

Het was slechts uitstel van executie, want in de 35ste minuut verdubbelde Cocchiere de score. Nadien werden nog enkele wenkende kansen verkwanseld, maar het bleef bij die dubbele voorsprong aan de rust. Nog vermelden dat onze ex-speler Matthias Lievens net voor de rust afgevoerd werd met een neusbreuk. Bij een tackle op Cocchiere landde deze laatste geheel onvrijwillig met diens voet op zijn neus.

De pauze deed geen enkele afbreuk aan de schwung van het Aalsterse spel. Na amper 5 minuten verhoogde Cobos-Copado de score, na alweer één van die mooie, uitgesponnen aanvallen die meestal eindigden met een scherpe flankvoorzet. En op het uur van hetzelfde met nu Cocchiere aan het kanon, zijn tweede van de avond. Opvallend hoe gretig Ignazio stond te spelen: niet alleen betrokken bij haast elke aanval, maar ook verdedigend werk verzettend op het middenveld.

Onze jongens bleven aanvallen, maar de precisie ontbrak om de score verder uit te diepen. Merelbeke kon daar slechts één open kans tegenover stellen. Vijf minuten voor tijd kwam een lokale aanvaller plots oog in oog met Figys, maar deze bokste het schot met een knappe reflex in hoekschop. 0-4 dus.

Reacties

Bart Van Renterghem: “Ik ben zeer tevreden. De voorbereiding verloopt uitstekend. De stage in Spa was een voltreffer. Na de stage werden fysieke veldtesten afgelegd en die tonen aan dat het met de algemene conditie van onze kern crescendo gaat. Maarten Tresignie is een jongen die van de U18 van KV Mechelen komt. Hij toont mooie dingen op de grasmat en zal wellicht opgenomen worden in de A-kern. Ook belofte Matthijs Dumortier (die de tweede helft speelde als verdedigende middenvelder, nvdr) blijft op stage in de A-kern. Er zijn wel wat zorgen omtrent Arne Van den Eynde. Hij blijft last hebben van een buikspierblessure. Mitch Dekuyper heeft ook lang met een gelijkaardige kwetsuur gesukkeld. Hij heeft zich uiteindelijk moeten laten opereren, waardoor hij een half seizoen buiten strijd was. Hopelijk loopt het met Arne niet zo’n vaart. Rubin Belesi sukkelt wat met de adductoren en heeft een apart programma. Of er nog versterking komt? Dat moet je aan de voorzitter vragen. Ik heb er alle respect en begrip voor dat hij de club budgettair als een goede huisvader bestuurt. Het is wel een feit dat we met Mitu en Ladrière twee aanvallende spelers kwijt zijn die voor balvastheid en diepgang konden zorgen. Het duurt nog even voor de competitie begint. We wachten tot de ideale gelegenheid zich voordoet om dit profiel aan te trekken.”

Patrick Le Juste: “Er zit muziek in deze ploeg. De ontwikkeling die Tresignie doormaakt is een onvoorziene meevaller. Een jongen die aangetrokken was voor de beloften, maar als je ziet hoe die momenteel speelt. Komt er nog iets bij? Kijk, principieel hebben we beslist om Cédric Mitu te vervangen door een gelijkaardig profiel, maar door de corona-crisis moeten we, nog meer dan vroeger, elke euro twee keer omdraaien vooraleer we hem uitgeven. Manuel Mbola heeft vandaag zeer goed gespeeld op die rechterflank. Hij heeft een beetje dezelfde lichaamsbouw als Cédric, hij is ook enorm snel maar is natuurlijk 5 jaar jonger. Misschien moeten we hem de tijd geven om op die positie te groeien.”

video

ONZE PARTNERS

  • Plastiek Hofstade
  • Cleemput Isol
  • X3
  • Thoen
  • Arijs Begrafenissen
  • Joma
Toegevoegd aan winkelmandje