R. Knokke FC

3 - 0

woensdag 26 augustus 2020 19U30

Eendracht Aalst

R. Knokke FC

3 - 0

Eendracht Aalst

woensdag 26 augustus 2020 19U30

De voorbeschouwing voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.

Woensdagavond speelde Eendracht Aalst in en tegen R. Knokke FC uit de Eerste Nationale. Tegen de hoger aangeschreven kustploeg speelden de Ajuinen een behoorlijke eerste helft, maar in de tweede helft zakten ze wat weg, en kregen ze nog een ietwat overdreven 3-0-nederlaag aangesmeerd.

Jong

22 jaar, dat was de gemiddelde leeftijd van de Aalsterse startelf tegen FC Knokke. Een zeer jong elftal dus dat coach Van Renterghem noodgedwongen in het Burgemeester Graaf Leopold Lippensstadion tussen de lijnen bracht. Met Fabris werd na zijn achillespeesontsteking geen risico genomen op kunstgras. Ook Cocchiere (teenblessure) en Geenens (herexamens) ontbraken nog. Voor Dekuyper kwam de wedstrijd te vroeg.

Maar dat jeugdige elftal deed het aanvankelijk behoorlijk tegen een ploeg die tot de kanshebbers voor de titel in Eerste Nationale gerekend wordt. Verder dan een slecht gerichte kopbal en een schot dat een metertje over de kooi van Figys ging, kwamen de Knokkenaren het eerste half uur niet. Toegegeven, Aalst kon daar ook niet veel tegenover stellen. Manuel Mbola probeerde een vluchtschot, maar het kanon van onze jonge flankaanvaller moet nog wat gekalibreerd worden.

Uit het niets

En plots viel er een goal voor Knokke uit de lucht. Ex-Ajuin Binst kon een scherpe voorzet vanop links in doel lopen. Hij raakte de bal volledig verkeerd, maar hij zag hem toch achter Figys tegen de netten belanden. Ei zo na kon Cobos Copado onmiddellijk de bordjes weer in evenwicht brengen: De Vriendt bracht hem met een listige steekpas in stelling, maar zijn plaatsbal stierf in het zijnet.

Ingezakt

De tweede helft zakte de gemiddelde leeftijd verder naar 21 jaar, want Burssens kwam routinier Colpaert vervangen. Knokke begon nu wel meer druk vooruit te zetten en dat resulteerde in enkele kansen die ofwel gemist, ofwel door onze verdedigers onschadelijk gemaakt werden. Slechts één Aalsterse kans voor opnieuw Cobos Copado na een uitstekende actie van Manuel Mbola en Razzi op rechts, maar Miguel besloot te centraal op doelman Verlinden.

Aalst zakte onder de toegenomen druk verder in en 10 minuten voor tijd kon Kyeremeh de voorsprong uitdiepen. Bijna een copy-paste van het eerste doelpunt trouwens. Twee minuten voor tijd maakte Razzi nog een totaal onnodige handsfout binnen de zestien en Koçur zette vanop elf meter de ietwat overdreven 3-0 op het scorebord.

Reactie Gianni De Neve

Na 3 overwinningen met een clean sheet kreeg Eendracht er nu meteen 3 in het bakje. Hoe kwam dit aan bij kapitein De Neve? “We wisten op voorhand dat Knokke een grote en sterke ploeg is. Ze beschikken over een zeer uitgebreide en kwalitatieve kern, met o.a. onze ex-ploegmakkers Nico Binst en Gertjan Martens. Ondanks de onbeschikbaarheid van enkele basisspelers zijn wij de eerste helft nooit overspeeld geweest. De tweede helft werden we door de sterkte van de tegenstander tegen ons doel geplakt en geraakten we moeilijk uit de omknelling. Het is zeker geen schande wat we hier vandaag op de mat gebracht hebben tegen een tegenstander die over mogelijkheden beschikt waarvan wij kunnen dromen.”

Reactie Bart Van Renterghem

Ook bij coach Van Renterghem gemengde gevoelens. “Tevreden over de eerste helft, ontevreden over – of eerder ontgoocheld in – de manier waarop in de tweede helft de organisatie wat weggevallen is. Ook de karige omschakelingsmogelijkheden werden niet beheerst genoeg benut. Daar hebben we nog wat werk aan. Je kunt natuurlijk ook het gebrek aan ervaring bij sommige van onze spelers niet wegcijferen. Miguel deed zijn stinkende best in de spits, maar zijn kwaliteiten liggen niet hoofdzakelijk op die positie. Met Mitch vooraan heb je een aanspeelpunt die de bal kan bijhouden en de rest kan laten aansluiten. Met Falko valt er heel wat defensieve stabiliteit, duelkracht en kopbalsterkte weg. Als deze wedstrijd ons iets geleerd heeft, is het wel dit: met de huidige kern kun je misschien meedoen voor de prijzen als je wat geluk hebt qua kwetsuren en schorsingen. We beschikken over zeer getalenteerde jongeren, maar je kunt van hen niet verwachten dat ze een gans seizoen lang de rol van sterkhouder op zich nemen. We weten het allemaal, het hoeft niet herhaald te worden: de financiële situatie is moeilijk, maar een tweetal onmiddellijk inzetbare versterkingen, vooral in het offensief compartiment, zouden geen overbodige luxe zijn.”

video

ONZE PARTNERS

  • Plastiek Hofstade
  • Cleemput Isol
  • X3
  • Thoen
  • Arijs Begrafenissen
  • Joma
Toegevoegd aan winkelmandje