RAAL La Louvière

0 - 1

zaterdag 22 augustus 2020 20U00

Eendracht Aalst

RAAL La Louvière

0 - 1

Eendracht Aalst

zaterdag 22 augustus 2020 20U00

De voorbeschouwing voor deze wedstrijd is momenteel nog niet beschikbaar.

Eendracht Aalst sloot zaterdagavond ook zijn derde oefenpartij winnend af. Tegen een technisch zeer onderlegd RAA La Louvière (Tweede afdeling) werd het 0-1 na een kopbaldoelpunt van Miguel Cobos Copado.

Na enkele wedstrijdloze weken mocht er opnieuw gevoetbald worden. Onze ploeg trok naar het Henegouwse “Centre” voor een match in het mythische, maar ondertussen toch ook wel wat aftandse, Stade du Tivoli. De partij begon enigszins aftastend. Het eerste moment van opwinding kwam er nadat een ver Waals schot tegen de paal belandde. Wat volgde was veel middenveldspel tussen twee ploegen die elkaar perfect in evenwicht hielden. De Wolven probeerden de Aalsterse verdediging wel te ontwrichten met hun frivole spel, maar onze defensie stond zeer stabiel en gaf nauwelijks kansen weg.

Iets voorbij het halfuur kwam een door De Neve teruggelegde bal bij Falko Geenens terecht. Onze rechtsachter verstuurde een gemillimeterde voorzet naar het hoofd van Cobos Copado die knap overhoeks binnenkopte. Ei zo na werd het al snel gelijk, maar de kopbal van een Waalse aanvaller stierf alweer tegen de paal.

De Wolven probeerden in de tweede helft de bakens te verzetten, maar het moet gezegd: coach Van Renterghem weet hoe hij een stevig blok moet neerzetten. Er werd aan een zeer hoog tempo gespeeld, waarbij onze ploeg constant zeer hoog druk zette om de technisch verfijnde Wolven het spelen te beletten. De beste kans was nog voor De Vriendt op een strakke, lage voorzet van Manuel Mbola, maar op enkele meters van het doel kon hij de bal niet de juiste richting meegeven.

Reactie

Eindstand 0-1 dus. Opmerkelijke maar nog relatieve vaststelling: na 3 oefenwedstrijden slikte Den Iendracht nog geen enkele tegentreffer. Na de wedstrijd had ons webteam een gesprek met centrale verdediger Andreas Burssens, die mocht terugblikken op een sterke partij. “De defensie staat inderdaad goed, maar dit is natuurlijk ook een collectieve verdienste. Vorig seizoen had ik het de eerste seizoenshelft moeilijk, maar ik knokte me in de ploeg en sinds de winterstop speelde ik bijna alles. We hebben met Colpaert een brok ervaring binnengehaald. Steve is ook technisch heel bedreven. Ik speel graag samen met hem, van zo iemand kan ik heel wat opsteken. Pas op: ik voel me ook zeer goed in mijn sas naast de andere Steve (Ryckaert, nvdr), want met hem speel ik al samen van bij de jeugd van AA Gent. We weten wat we aan elkaar hebben.”

Ondanks de relatief beperkte kern toch heel wat concurrentie voor het hart van de verdediging dus? “Ja, inderdaad, maar ik heb dat graag. Het kan ons niveau alleen maar opkrikken. Want we moeten onszelf niet wegsteken, hé. Iedereen mag weten dat we voor de titel willen gaan. We hebben de voorbije weken van de nood een deugd gemaakt want er werd vijfmaal per week keihard getraind. We zijn klaar voor de competitiestart, en ook in de Beker van België willen we zo ver mogelijk doorstoten.”

video

ONZE PARTNERS

  • Plastiek Hofstade
  • Cleemput Isol
  • X3
  • Thoen
  • Arijs Begrafenissen
  • Joma
Toegevoegd aan winkelmandje