RFC Wetteren

0 - 3

donderdag 23 juli 2020 19U30

Eendracht Aalst

RFC Wetteren

0 - 3

Eendracht Aalst

donderdag 23 juli 2020 19U30

UPDATE! Er zijn aan het loket in Wetteren vanaf 18u nog 100 tickets beschikbaar (op=op). 

Voor de eerste oefenwedstrijd tussen RFC Wetteren en Eendracht Aalst van donderdag 23 juli om 19u30 mogen 400 toeschouwers toegelaten worden.

De thuisploeg heeft 250 tickets voorbehouden voor de Eendracht-supporters. De ticketprijs bedraagt 6 euro. Abonnees die de wedstrijd wensen bij te wonen krijgen voorrang.

De voorverkoop zal plaatsvinden in het Pierre Cornelisstadion op de volgende dagen.

  • voor abonnees: op zondag 19 juli van 10u tot 12u (1 ticket per abonnee)
  • vrije verkoop: op maandag 20 juli van 18u tot 20u

Supporters dienen hun contactgegevens achter te laten, voor een eventuele contact tracing.

Voor de wedstrijd gelden de normale coronamaatregelen zoals social distancing tussen alle toeschouwers en naar de spelers toe. Er zal bij de ingang handgel voorzien worden om de handen te ontsmetten. In het stadion zullen de nodige aanwijzingen aangebracht worden. Het dragen van een mondmasker wordt aangeraden.

Beide clubs rekenen op het gezond verstand van alle supporters om de wedstrijd in de meeste veilige omstandigheden te laten doorgaan.

Eendracht trok naar het veld van RFC Wetteren voor de eerste oefengalop van het nieuwe seizoen.  Iets meer dan 300 toeschouwers daagden op in het Marcel De Kerpelstadion.

Na wat lichte dreiging langs beide kanten van het terrein kreeg de thuisploeg in de twaalfde minuut een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te klimmen.  Na discutabel handspel van Burssens legde scheidsrechter Verbeke de bal immers op de stip.  Van Peteghem, zoon van ex-iendrachter Roald, zette zich achter de elfmeter maar zag hoe doelman Lentz de goede hoek koos en de bal met de rechterhand tegen de paal duwde.

Op het halfuur toonde Cocchiere dat hij het scoren nog niet verleerd is.  Bij een lage voorzet van Geenens stond de aanvaller op de goede plaats om af te ronden (0-1).  Na een tegenprik van Van Heuverzwyn, die afgeblokt werd, kon wit-zwart de kloof nog in de eerste helft uitdiepen.  Kapitein De Neve verschalkte Van Cauwenberge met een grondscherend schot en zorgde zo voor een 0-2 ruststand.

Na de pauze verscheen een verjongd Aalst tussen de lijnen.  Naast de ervaren Colpaert kregen immers ook De Vriendt, Dumortier, Tresignie en Manuel Mbola de kans om zich te tonen.

Aanvankelijk waren het de Wetteraars die onder andere via Van Hoecke en De Bruycker het gevaarlijkst kwamen opzetten.  Lentz stond echter zeer secuur te keepen en haalde telkens de angel uit de lokale aanvallen.

Voor Eendracht kwam Manuel Mbola een paar keer in schietpositie maar hij vond keer op keer een verdediger op zijn weg.  Vijf minuten voor het einde werd het dan toch nog 0-3.  Tresignie bekroonde zijn geslaagde invalbeurt met een overhoekse knal buiten het bereik van Segers.

video

ONZE PARTNERS

  • Plastiek Hofstade
  • Cleemput Isol
  • X3
  • Thoen
  • Arijs Begrafenissen
  • Joma
Toegevoegd aan winkelmandje