Beloften krijgen deksel op de neus

Beloften krijgen deksel op de neus Beloften krijgen deksel op de neus

Na het 1-0 verlies op de vorige speeldag, waarbij Harelbeke het catenaccio toepaste, trokken de Ajuinen extra gemotiveerd naar Sparta Petegem. Door een lichtpanne moest de wedstrijd afgewerkt worden op een bijveld
dat geen vlotte combinaties toeliet. Toch kampeerde Jong Eendracht Aalst de hele eerste periode op de speelhelft van de thuisploeg. We noteerden een resem kansen waar wit-zwart er slechts twee kon van benutten. Na een mooie
collectieve aanval over links kon Mitchell Van Den Meersch makkelijk de score openen. Na een individuele actie van Mouad Emhandi stond het 0-2 na een halfuur. In het zicht van de rust moest Eendracht verder zonder Maarten
Matthijs nadat die getorpedeerd werd.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Yentl Egerickx en Mouad Emhandi kwamen oog in oog met de Petegemse doelman maar verzuimden het af te maken. Aan de overzijde was de eerste echt
aanval van de thuisploeg wél raak. Eendracht bleef de wet dicteren maar kreeg in het slot nog het deksel op de neus. Er werd een onnodige strafschop weggegeven, Sparta Petegem bedankte met de 2-2 gelijkmaker.

KM Torhout
neemt de leidersplaats over maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld. Vanavond hoopt Jong Eendacht Aalst de geluksfee wel aan hun kant te hebben in de thuiswedstrijd tegen Olsa Brakel.

E.Aalst: Mertens, Van
Belle, Van Hauter, Gyselinck, Adriaens, Vanderpoorten, De Koker, Van Den Meersch, Matthijs (46′ Vaeyens), Emhandi (60′ Egerickx), Blankaert (46′ Heirman).

Doelpunten: 15′ Van Den Meersch 0-1, 30′ Emhandi 0-2, 65′