EA verslaat Oudenaarde met 2-1

EA verslaat Oudenaarde met 2-1 EA verslaat Oudenaarde met 2-1

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

In een kwalitatief wat wisselvallige oefenwedstrijd heeft S.C. Eendracht Aalst met 2-1
gewonnen van kersvers tweedeklasser KSV Oudenaarde. Van Eyk en Glouftsis scoorden voor EA.

In een eerste helft die soms wat tempo miste, was Oudenaarde het eerst gevaarlijk: de Aalsterse doelman moest paraat zijn op een schot
van Stijn Meert (10′). Het eerste Aalsterse applaus volgde op het kwartier, toen Petrovic een mooie actie op links opzette, maar zijn voorzet leverde niet meer dan een hoekschop op. Nauwelijks twee minuten later trapte Alexandre
Frutos aan de overzijde van dichtbij over.

In de laatste tien minuten van de eeerste helft toonde Eendracht Aalst zich bijzonder efficiënt. Eerst legde een goed gevolgde Sander Van Eyk de bal simpel binnen na een afgeblokt
schot (1-0, 35′), nauwelijks vijf minuten later scoorde diepe spits Glouftsis de 2-0 (40′). Meteen ook de ruststand.

De tweede helft bracht bij momenten meer tempo en een snellere omschakeling. Opnieuw was Oudenaarde het
eerst gevaarlijk, via Frutos en Schamp. Na een uur wisselde coach Van Renterghem quasi zijn hele team. In de laatste twintig minuten behoorde de 3-0 voor EA tot de mogelijkheden, maar een bedrijvige Marijn Van De Walle plaatste de
bal tot twee keer toe centimeters aan de verkeerde kant van de paal.

Oudenaarde scoorde tussendoor wél. Dylan Van Der Cruyssen lukte in de 78ste minuut de 2-1, maar verder geraakten de bezoekers niet.

Al bij al een
verdiende overwinning voor Eendracht Aalst, dat volgende week woensdag om 19u opnieuw oefent, thuis tegen Fortuna Sittard.