Eendracht verslaat derdeklasser Diegem Sport

Eendracht verslaat derdeklasser Diegem Sport Eendracht verslaat derdeklasser Diegem Sport

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Eendracht kende deze avond geen tegenstander aan Diegem Sport. Na een wedstrijd éénrichtingsvoetbal won Eendracht met 3-0 cijfers. Eendracht verzuimde om de score nog verder op te drijven na het missen van tal van kansen. Het kan wel met een goed gevoel toeleven naar de carnavalswedstrijd tegen Virton volgende week vrijdag.

Trainer Desaeyere startte deze oefenwedstrijd met een experimenteel elftal. Bogaerts en De Greef in het hart van de defensie. Lievens verscheen centraal op het middenveld, François Kompany verscheen ook aan de aftrap op de positie linksmidden. Voorin startte het duoNelis en Sylla.

De wedstrijd begon heel aarzelend voor de thuisploeg. Diegem Sport had het betere van het spel, weliswaar zonder gevaarlijk te zijn. Na tien minuten vond Eendracht het welletjes en trok de wedstrijd beetje bij beetje naar zich toe. Grote bezieler De Cuyper was quasi bij alle acties betrokken. Norman Sylla was vaak het aanspeelpunt maar hij mist nog wat scherpte. Zo mistte hij toch een tweetal echt grote kansen. In het laatste kwartier liet Eendracht de bezoekers alle hoeken van het veld zien. Met snel en goed voetbal kreeg Eendracht kans op kans maar scoren blijkt dit seizoen o zo moeilijk. Een poging van Kompany werd van de lijn geveegd. Smet was er kort bij, maar uiteindelijk kon De Neve via de paal de score openen (1-0). Op slag van rust had De Neve zijn tweede kunnen netten maar volledig vrijstaand knikte hij over.

Bij Eendracht vijf wijzigingen bij de rust. Kevin Janssens, Nick Van Belle, Ken Van Damme, Steve Bael en Donjet Shkodra kwamen in de ploeg voor François Kompany, Wesley Vanbelle, Tjendo De Cuyper, Robin Nelis en Norman Sylla. Het spelbeeld wijzigde niet. Eendracht was doorlopend de betere ploeg en kreeg kansen via Bael, Shkodra en Janssens. Het was echter Gianni De Neve die zijn tweede van de avond makkelijk van kortbij voorbij Cochez joeg (2-0).
Diegem Sport slaagde er niet in om de Eendrachtverdediging onder druk te zetten en de thuisploeg speelde lustig voort. Een goede twintig minuten voor tijd zette Van Damme zich goed door en lukte zo een derde treffer (3-0). Tester Bruno Rodriguez (rechtsachter) en jongeling Van Grembergen (centraal middenveld) kwamen nog in de ploeg voor De Neve en De Greef maar Eendracht drong niet echt meer aan. Shkodra&Co kwamen nog een aantal keren kort bij een vierde doelpunt maar de scoorde wijzigde niet meer.

Doelpunten: 41′ De Neve 1-0, 54′ De Neve 2-0, 69′ Van Damme 3-0

E.Aalst: Van Den Noortgaete, Vanbelle (46′ Van Damme), Lievens, De Greef (73′ Bruno Rodriguez), Smet, Bogaerts, De Neve (74′ Van Grembergen), Kompany (46′ Bael), De Cuyper (46′ Janssens), Nelis (46′ Shkodra), Sylla (46′ Van Belle)

Diegem Sport: Cochet, vanderjeugt, Archambeau, Ouedraogo, Gharmaoui, Palate, Dillens, Skifati, Willems, Vermeulen, Oversteyns

{gallery}/foto/galerij/2013-2014/voorbereiding/2014-02-20-ea-diegem/copyright{/gallery}

Foto’s: Yves Janssens