Jong Eendracht Aalst haalt het van Temse

Jong Eendracht Aalst haalt het van Temse Jong Eendracht Aalst haalt het van Temse

De wedstrijd Jong Eendracht Aalst – Jong Temse was een aangenaam kijkstuk tussen twee voetballende ploegen uit de bovenste regionen van het klassement. Driekwart wedstrijd was het veldoverwicht voor de Ajuinen.
Voor Ken Van Damme en Sékou Camara waren het de eerste speelminuten dit seizoen. Na vijf minuten opende Van Damme al de score met een beauty. Hij schilderde de bal vanop vijfentwintig meter in de linkerbovenhoek. In het
zicht van de rust kon Mitchell Van Den Meersch de score uitdiepen tot 2-0 nadat een mooie collectieve aanval in twee tijden voorbij de Temse-doelman gewerkt kon worden.

Eendracht kwam gretig uit de kleedkamer en
ging op zoek naar een derde treffer. Die kwam er ook via opnieuw Mitchell Van Den Meersch. Er kwamen nog enkele goede mogelijkheden voor Emhandi en Mayanda maar het bleef 3-0. Vijf minuten voor affluiten kon Temse de eerredder
nog aantekenen met een schot vanuit de tweede lijn dat in het dak van het doel verdween. Vrijdagavond verdedigt Jong Eendracht Aalst haar leiderspositie op bezoek bij Izegem.

E.Aalst: Mertens, Van Belle, Van Hauter,
Schoukens B., Matthijs, Vanderpoorten, Van Den Meersch, Van Damme (46′ Van Damme), Camara (74′ De Bondt), Emhandi, Lorré (59′ Mayanda).

Foto’s: Yves Janssens