Jong Eendracht Aalst verdiende meer

Jong Eendracht Aalst verdiende meer Jong Eendracht Aalst verdiende meer

De eerste uitwedstijd van de beloften werd nipt en onverdiend verloren op RC Mechelen met 2-1. De thuisploeg begon het snedigst aan de wedstrijd en Jong Eendracht Aalst kwam overal een stapje tekort. Doch waren het de Ajuinen die de score openden na een hoekschop van De Mesmaeker, die door Stef Van Der Hoeven onhoudbaar werd binnengekopt.  Ondanks de vroege voorsprong bleef de thuisploeg baas zonder echt uitgespeelde kansen. Iets voor het halfuur kwam de gelijkmaker na een mooi getrapte vrijschop aan de rand van de zestienmeter. Jong Eendracht Aalst bleef slordig acteren met veel te snel balverlies in de opbouw waardoor het nauwelijks voor gevaar kon zorgen. Op slag van rust kwam Racing Mechelen op voorsprong al hing aan dat doelpunt een buitenspelgeurtje.

De Mechelse koffie moet blijkbaar deugd gedaan hebben want Eendracht kwam in een andere gedaante uit de kleedkamers. Het ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker en de thuisploeg werd teruggedrongen op eigen speelhelft. Heel veel uitgespeelde kansen leverde het overwicht niet op, het waren vooral schoten van rond de zestienmeter. Twintig minuten voor tijd verdiende een afgeblokt schot van Lapage meer na de mooiste aanval van de wedstrijd. RC Mechelen bleef zich met hand en tand verdedigen en kwam er aanvallend niet meer uit. Jong Eendracht Aalst bleef beuken maar de thuisploeg hield met wat geluk en hun uitstekende doelman de drie punten thuis. Op basis van een sterke tweede helft was een gelijkspel zeker verdiend geweest.

Aanstaande dinsdag 12 augustus neemt Jong Eendracht Aalst het op tegen Dessel Sport. Aftrap om 20u30 op Zandberg.

E.Aalst: Mertens, Geenens, Wauthy (75′ Aerts), Ardans, Tassignon (46′ Ndefe), Merckx, Van Impe (82′ Leten), Coppens (60′ De Koker), Van Der Hoeven, Lapage, De Mesmaeker.

Doelpunten: 0-1 Van Der Hoeven, 26′ 1-1, 45′ 2-1.