Vijfde zege op rij voor Jong Eendracht Aalst

Vijfde zege op rij voor Jong Eendracht Aalst Vijfde zege op rij voor Jong Eendracht Aalst

Vrijdagavond hebben de beloften van Olsa Brakel en Eendracht Aalst de degens gekruist. Er werd de Ajuinen een moeilijke wedstrijd voorspeld tegen een Brakelse selectie met enkele A-kernspelers die terugkeren uit blessure. Vanaf de aftrap vlogen beide ploegen er stevig in en het tempo lag zeer hoog. In minuut 25 kwam Eendracht op voorsprong via Louis Blankaert. Olsa verhoogde de druk maar het bleef 0-1 aan de rust.

Na de koffie nam Jong Eendracht Aalst de wedstrijd weer volledig in handen. Met erg sterk voetbal maakten opnieuw Louis Blankaert en Bjorn Schoukens met een kopbal er 0-3 van. De thuisploeg was rijp voor de slachtbank maar door een blessure van Louis Blankaert moesten de Ajuinen in minuut 78 met tien verder. Alle wissels waren namelijk opgebruikt. Maar de score bleef ongewijzigd. Met vijf zeges uit zes wedstrijden blijven de Aalsterse beloften in het spoor van leider Harelbeke dat nog het maximum van de punten heeft.

E.Aalst: Mertens, Van Belle, Van Hauter (59′ Gyselinck), Schoukens B., Vaeyens (59′ Adriaens), Heirman, Blankaert, De Koker (46′ Schoukens M.), Mayanda (55′ Dikanda Kibassa), Emhandi, Matthijs.

Doelpunten: 25′ 54′ Blankaert 0-1 en 0-2, 67′ Schoukens B. 0-3.